Voor deskundig advies over het maken van een lichtplan, lichtadvies en service aan huis neemt u contact op met Oosterom Roden, verlichting showroom in Drenthe. Wij kunnen u adviseren bij het gezelliger maken van uw woning. Bent u op zoek naar deskundig advies, een ruime collectie betaalbare armaturen en jarenlange ervaring in de branche? Neem dan snel contact op. Wij kunnen bij u aan huis komen om de sfeer te proeven en een advies uit te brengen. Na het lichtadvies begint het leuke werk pas echt: het uitzoeken van de lampen zelf! U kunt natuurlijk langskomen in onze showroom aan de Heerestraat 7A in Roden of de lampen direct bestellen via onze online webshop. Voor meer informatie over onze winkel kunt u de bijbehorende pagina bekijken. De collectie bestaat uit een groot assortiment betaalbare armaturen. Heeft u een lamp in de winkel gezien en bent u benieuwd of deze bij uw kamer past? Geen probleem! In overleg kunt u de lamp uitproberen. De lampenkappen kunnen indien gewenst natuurlijk op maat gemaakt en bezorgd worden. Alle lampen zijn snel leverbaar! Zo kunt u gelijk aan de slag met de verlichting van uw huis.

Navigeer naar de winkel   Bel direct: 050 - 502 03 87

Wat is een Lichtplan precies?

Een lichtplan is een plattegrond van de ruimte die u wilt verlichten. Schematisch legt u vast waar welke lampen en lichtbronnen moeten komen die de ruimte gaan verlichten. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende manieren waarop de kamer gebruikt wordt en de mensen die de kamer gebruiken. Wist u bijvoorbeeld dat mensen boven de 65 gemiddeld meer dan 3 keer zo veel licht nodig hebben dan iemand in de 20? Het is dus belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Het kleurgebruik van de ruimte is ook van invloed op de verlichting: een kamer met donkere meubels absorbeert meer licht en zal dus meer verlichting nodig hebben. Het tegenovergestelde is van toepassing voor lichte ruimtes. Wij kunnen u hierbij van advies voorzien. (Wij maken echter geen technische installatie lichtplannen / tekeningen)

lichtplan-lichtadvies-service-aan-huis

Lichtadvies bij Oosterom Roden: Bezorging, Montage en Service aan Huis

Bent u slecht ter been of kunt om een andere reden niet naar onze winkel komen? Geen probleem! Wij kunnen bij u thuis langskomen om u te adviseren. Dat kan gaan over een advies voor een hele benedenverdieping , een lichtplan advies voor de woonkamer, badkamer, keuken of uw gehele woning. Daarnaast leveren wij alle lampen gewoon thuis! Onze elektricien monteert en sluit tegen een geringe kostprijs de bij ons aangeschafte verlichting bij u aan.

Kosten

Woont u verder dan 25 km buiten Roden, Drenthe (9301)? Dan rekenen wij €0.19 per kilometer. Als er een order volgt uit het huisbezoek rekenen wij deze kosten uiteraard niet! Ook wanneer u lampen bij ons bestelt worden deze gratis bezorgd in een straal tot 25 km buiten Roden. Daarbuiten berekenen wij de kosten in goed overleg. Is de door u gewenste lamp niet bij ons op voorraad? Dan bestellen wij hem en bezorgen hem bij u thuis. Uiteraard betaalt u pas als u de lamp in huis heeft! Weet u niet hoe u een lamp moet vervangen of bent u slecht ter been? Onze monteur komt graag bij u langs om dit voor u op te pakken.

De volgende kosten zijn hieraan verbonden (in km buiten Roden (9301) (exclusief materiaalkosten):

< 10 km €5.00
10 – 25 km €10.00
> 25 km In overleg

Lichtplan laten maken: Lichtarchitectuur

Wanneer Oosterom Roden een lichtplan advies maakt van (bijvoorbeeld) uw woonkamer, wordt er gekeken naar waar de vaste elementen staan. Voor een woonkamer-eetkamer combinatie zijn de belangrijkste meubels meestal de bank, eettafel, fauteuil, schouw en andere grote meubelen. Per gedeelte van de kamer moet men nadenken wat het doel van de ruimte is. Hier wordt het verlichtingsadvies op aangepast. De activiteiten en het licht moeten natuurlijk goed bij elkaar aansluiten! Onze specialisten weten alles over de verschillende lichtbronnen en kunnen u hier perfect in adviseren. Hieronder volgt een stappenplan van de verschillende werkzaamheden:

  • Wat voor verlichting is er nodig?
  • Basis verlichting
  • Functionele verlichting
  • Accentverlichting
  • Sfeerverlichting

Verlichting Soorten

Wanneer u kijkt naar de verlichting in een kamer is het belangrijk om te evalueren wat u zoal doet in een kamer. Het verlichtingsplan licht deze activiteiten namelijk uit! Als eerste komt de basis verlichting (plafondlampen en algemene spots). Laat deze lampen zo veel mogelijk overlappen. Ook kunt u de verlichting naar boven richten om egaal en diffuus licht te creëren. Daarna de functionele verlichting: denk aan een lamp boven de eettafel, bij het keuken werkblad of naast de bank. Deze lichtbron moet niet op ooghoogte zijn en mag geen schaduwwerking teweegbrengen. Aangezien deze verlichting hoogstwaarschijnlijk gebruikt wordt voor verschillende doeleinden door de dag is het handig als de lichtbron gedimd kan worden. Vervolgens kunt u accentverlichting gebruiken om een bepaald deel van de kamer uit te lichten (schilderij, schouw). Sfeerverlichting heeft geen verlichtingsdoel maar wordt met name gebruikt om sfeer te brengen. Een voorbeeld van sfeerverlichting is een open haard of kaars.

oosterom-verlichting-bus

Neem contact op met Oosterom voor een Lichtadvies aan Huis!