Lichtadvies

Lichtadvies aan huis

Voor deskundig advies over het maken van een lichtplan, lichtadvies en service aan huis neem je contact op met Oosterom Verlichting en Wonen. Wij kunnen bij jou aan huis komen om de sfeer te proeven en een advies uit te brengen om jouw woning gezelliger te maken. Ben je op zoek naar deskundig advies, een ruime collectie betaalbare armaturen en jarenlange ervaring in de branche?

Ook voor het maken van een lichtplan

Een lichtplan is een plattegrond van de ruimte die je wilt verlichten en wij kunnen je daarbij helpen. Schematisch leggen we vast waar welke lampen en lichtbronnen moeten komen die de ruimte gaan verlichten. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de verschillende manieren waarop de kamer gebruikt wordt en de mensen die de kamer gebruiken. Het verlichtingsplan licht deze activiteiten namelijk uit. We maken onderscheid in vier soorten verlichting:

Basis verlichting
Plafondlampen en spots behoren tot de basis verlichting.
Functionele verlichting
Denk hierbij aan de lamp boven de eettafel, bij het keuken werkblad of naast de bank.
Accentverlichting
Accentverlichting kun je gebruiken om een bepaald deel van de kamer uit te lichten, zoals een schilderij of de schouw
Sfeerverlichting

De naam zegt het al, dit type verlichting heeft geen verlichtingsdoel behalve het creëren van een aangename sfeer Denk hierbij aan een kaarslamp of een lamp dat de vlammen van een open haard nabootst.

Wanneer we bij Oosterom Verlichting en Wonen een lichtplan advies maken van (bijvoorbeeld) je woonkamer, wordt er gekeken naar waar de vaste elementen staan. Voor een woonkamer-eetkamer combinatie zijn de belangrijkste meubels meestal de bank, eettafel, fauteuil, schouw en andere grote meubelen. Het kleurgebruik van de ruimte is ook van invloed op de verlichting: een kamer met donkere meubels absorbeert meer licht en zal dus meer verlichting nodig hebben. Het tegenovergestelde is van toepassing voor lichte ruimtes.

Per gedeelte van de kamer moet men nadenken wat het doel van de ruimte is. Hier wordt het verlichtingsadvies op aangepast. De activiteiten en het licht moeten natuurlijk goed bij elkaar aansluiten! Wij weten alles over de verschillende lichtbronnen en kunnen je hier perfect in adviseren.*

*Wij maken geen technische installatie lichtplannen/tekeningen.

De realisatie van het lichtplan advies

Na het lichtadvies begint het leuke werk pas echt: het uitzoeken van de lampen zelf! Je kunt natuurlijk langskomen in onze showroom aan de Heerestraat 7A in Roden of de lampen direct bestellen via onze webshop. Onze collectie bestaat uit een groot assortiment betaalbare armaturen.

Heb je een lamp in de winkel gezien en ben je benieuwd of deze bij jou in de kamer past? Geen probleem! In overleg kun je de lamp uitproberen. De lampenkappen kunnen indien gewenst natuurlijk op maat gemaakt en bezorgd worden. De meeste lampen zijn snel leverbaar! Zo kun je gelijk aan de slag met de verlichting van jouw huis.